Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΜΠΕΚΕΤ, λουδοβίκος ζανβιέ


από το: ΜΠΕΚΕΤ, λουδοβίκος ζανβιέ

"για τη μονάδα που διψά για επαφή, αυτήν την επαφή που την επαναφέρει στον εαυτό της, δίνοντας ίσως ένα άλλο κλειδί του μαύρου χιούμορ, την λεηλασία στην επιστροφή από κάθε ψευδαίσθηση, γι αυτήν την μονάδα υπάρχουν άλλοι έρωτες."
σελ 45
"βλέπουμε πως, από έκπληξη και μόνο, ο χωρίς ψευδαισθήσεις "υπάρχων" αφήνει να τον πλησιάσουν, φθάνοντας ως το σημείο να ανασυνθέσει τις σχέσεις του με τον κόσμο των άλλων, μέσα στη βεβαιότητα μιας, έστω κι ελλειπτικής επαφής.
θα έχεο ωστόσο συγκινησιακά σκιρτήματα. Ακριβώς μέσα στην ωμότητα που συνδέει κάποτε μεταξύ τους αυτά τα αδερφικά πλάσματα, θα πρέπει να ερευνήσει την παραδοξολογία της μοναξιάς και του ερωτικού διαλόγου."
σελ. 46
"Για να νοιώσει κανείς πώς υπάρχει, χρειάζεται έναν μάρτυρα ή ένα παράγωγο. [...]: παράγοντας κάποιον που τον κοιτάζει, ενώ είναι ο μόνος που μιλάει, ο μόνος που ακούει, ο μόνος που είναι μόνος, οι άλλοι έφυγαν, παράγοντας κάποιον που τού μοιάζει και στον οποίο, με την κυριολεξία του όρου, έχει τοποθετήσει όλη του την αβρότητα*, γλιτώνει από την απουσία."
σελ. ?
.
συγγραφείς για πάντα, Θεμέλιο

© Assimina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου